• Dnes je: Sobota 11. mája 2024 meniny má Blažena

Nesedia na Vám horoskopy? Pozrite sa, aký to má dôvod.

Nesedia na Vám horoskopy? Pozrite sa, aký to má dôvod.

Či už na horoskopy veríte alebo nie, určite ste o nich už počuli a nejaký aj čítali. Možno sa Vám zdá, že na Vás horoskop vašeho znamenia obyčajne vôbec nesedí. Viete čím to môže byť spôsobené?

Poznáme niekoľko druhov horoskopov. U nás sa však využíva horoskop, ktorý má 12 znamení zverokruhu. Ten predstavuje hypotetický pás zložený z 12 obdĺžnikov na nebi a každý z nich vyjadruje určité znamenie.

Málokto však vie, že existuje aj trináste znamenie, nazývané Hadonos. Nájdete ho medzi znamením Strelca a Škorpióna. Existuje totiž veľký rozdiel medzi tým, ako na súhvezdia a znamenia nahliada astrológia a ako astronómia.

Úloha astrológie sa spájala s hľadaním vzťahov medzi postavením nebeských telies a minulosťou, súčasnosťou aj budúcnosťou. Horoskopy sú však najčastejšie viazané k predpovedi budúcnosti na základe toho, kedy sa človek narodil. Predpovede, ktoré obsahujú denný horoskop alebo týždenný horoskop, sú teda určené pre skupinu ľudí a nie jednotlivca.


Je fakt, že astrológia nie je pre každého. Veľa ľudí nemá pochopenie pre astrologické znamenia avšak v astrológii je veľa javov, ktoré podivuhodne fungujú. Astrológia je aj záležitosť viery. Niektorí ľudia sa k nej stavajú odmietavo a iní sú naopak presvedčení o tom, že sa na ňu dá spoľahnúť, lebo im pomáha presnejšie predpovedať čo sa bude diať a čo zažijú.



Nesedí charakteristika znamenia

Niektorí ľudia nie sú priaznivcami astrológie, pretože jednoducho nenachádzajú vztyčné body so svojim znamením. Táto problematika je však oveľa zložitejšia ako sa zdá.


Veľa ludi si pod pojmom astrológia predstavuje len horoskopy, ale v skutočnosti je význam vzťahu znamení a planét oveľa hlbší. I keď znamenia majú svoje charakteristické znaky, neznamená to, že každý Lev je egomaniak a každý Škorpión nepozná strach.



Nejednoznačnosť

Každý človek je individualita. Nečakajte, že na vás charakteristika znamenia sadne úplne presne. Horoskop je treba zostavovať „na telo“ a interpretovať v kontexte vášho života.


Každý pozná predovšetkým svoje slnečné znamenie. To ale určuje len to, čím sme podobní ostatným ľudom narodeným v tomto dátume. Mnoho vlastností je naviac získaných, nie vrodených. Vplyv majú aj iné planéty ako Slnko.


Pokiaľ vás charakteristika podľa slnečného znamenia nevystihuje, je to preto, že existujú iné znamenia, ktoré vás silne ovplyvňujú. Mesiac a vzostupné znamenia sú pomerne silnými nástrojmi, ktoré vám môžu pomôcť nájsť sa.



Až si teda budete najbližšie čítať horoskopy na zajtra, treba si teda uvedomiť, že to čo čítate sa netýka iba vás, ale je určené pre skupinu ľudí, ktorí zdieľajú podobné vlastnosti ako vy, ktoré sú ľuďom pripisované podľa znamenia. Vaše mesačné znamenie vám hovori, ako reagujete na životné udalosti. Je kľúčom k pochopeniu vášho emočného profilu. Tiež susediace znamenie (pokiaľ ste sa narodili v prvom, alebo poslednom týždni znamenia), vás v mnohom ovplyvní.


Nezabúdajte, že:

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.