• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Každé znamenie má svoje stravovacie návyky, špecifický spôsob prípravy a preferencie k určitému druhu jedla.

Horoskopy Vám môžu predpovedať nielen to, čo vás čaká v najbližších dňoch, aký partner sa k vám hodí, ale aj aká strava je pre vaše znamenie zverokruhu najlepšia a aké potraviny, alebo nápoje by ste mali zaradovať do jedálnička najčastejšie.

Nenávidíte niektoré jedlá a iných sa neviete nabažiť? Máte slabosť pre určité potraviny?

Možno ste doteraz nerozmýšľali, čím by to mohlo byť. Jednou s príčin môže byť aj váš dátum narodenia.

Baran

Ľudia v tomto znamení majú veľmi dobré trávenie a využitie stravy, majú teda dobré spaľovanie a tým pádom veľa energie. Pre tých, ktorý jedia mäso sú vhodné ľahšie chudšie mäsá, veľa rýb, a tiež hydiny. Mliečne výrobky a tiež celozrnné pečivo a doplnky stravy s vlákninou. Tomuto znameniu sa doporučuje vyhýbať sa tvrdému alkoholu a vínu, je lepšie voliť šampanské. Barani majú veľmi odolný žalúdok, ideálny pre miešané nápoje. Mali by si však dávať pozor na veľmi ťažké a tučné jedlá. Pre baranov ako živočíšne znamenie je dôležitý dostatok kyseliny listovej, z tohto dôodu sa odporúča konzumácia rôznych druhov šalátov. Barani sa nemusia báť ani ostrejšieho korenia. Pozor ale na tvrdý alkohol.

Býk

Toto znamenie má problém s rýchlym naberaním na váhe, preto ľudia narodení v tomto znamení musia viac striehnuť na štíhlu líniu. Odporúča sa obmedziť tučné jedlá, biele pečivo a hlavne sladkosti všetkého druhu. Vyhýbať by sa mali sa zemiakom, pretože obsahujú škrob a ako prílohu by mali radšej voliť ryžu, alebo zeleninové šaláty. Zo zeleniny sú vhodné rajčiny, uhorky, mrkva, reďkvičky a špenát. Zvlášť priaznivo pre býkov pôsobia všetky morské ryby a plody. Keďže býci majú problém s rýchlym naberaním váhy, musia sladkosti konzumovať len obmedzene a sústrediť sa skôr na orechy a mandle. Býkom robí veľmi dobre horká chuť, takže Fernet alebo Becherovka, prípadne podobne druhy alkoholu im budú určite vyhovovať.

Blíženci

Ako stále pohyblivé znamenie nemávajú blíženci veľké problémy s váhou. Určite nie sú ale pre nich vhodné tučné, korenisté a slané jedlá. Naopak veľmi vhodné sú rôzne druhy obilnín, prílohy zo strukovín a sójové potraviny. Svoj jedálniček môžu tiež obohatiť netučnými druhmi mäsa, vajíčkami a syrmi. Zo zeleniny je pre nich najlepšia brokolica, karfiol a fazuľa. Ovocie vhodné pre blížencov sú hlavne marhule, jablká, čerešne, višne ale tiež ananás a kiwi. Pre blížencov je dôležité doplňovanie horčíka, pretože prospieva nervovej sústave. Čo sa týka blížencov a alkoholu je jedno či biele, červené alebo ružové, sadne im akékoľvek víno.

Rak

Aj toto znamenie má problémy s priberaním na váhe, obzvlášť v oblasti brucha a pásu. Je to hlavne kvôli tomu, že raky majú radi ťažké a sladké jedlá, no práve týmto by sa mali vyhýbať. Sústrediť by sa mali na stravu bohatú na vlákninu a príliš nesoliť. Vyhýbať by sa mali aj koláčom, čokoládovým tortám a radšej by si mali dopriať ľahšie tvarohové dezerty a menej tučné mliečne výrobky. Pri varení sa im doporučuje viac používať cibuľu, kapustu, uhorky a dyne. Dôležité je pri varení obmedzovať solenie a koreniny. Raky tiež obľubujú horkastú chuť, takže alkohol ako Aperol a jemu podobné, bude pre toto znamenie to pravé.



Lev

Ohnivé znamenie leva máva v obľube korenené jedlá výraznej chuti a tiež veľmi obľubuje exotickú kuchyňu. Pri väčšom výdaji energie si môžu narodení v tomto znamení dopriať aj hovädzie mäso. Tiež im prospievajú ryby, hlavne losos a pstruh. Ďalej je vhodná strava ako vajcia, ryža a sója. Z ovocia jablká a ananás. Čo sa týka zeleniny, tak pre toto znamenie sa odporúčajú rajčiny, papriky, olivy, listová zelenina a mrkva. Ďalej sa veľmi doporučujú orechy a mandle. Nespálená energia sa ukladá ako tuk, takže v prípade menšej aktivity treba prísun potravy obmedziť. Čo sa týka výberu alkoholu, sa levom odporúča poctivá pálenka, najmä slivovica.

Panna

Toto zemné znamenie máva často problémy s trávením a zažívaním, a to najviac z celého zverokruhu. Preto ľudia narodení v znamení panny by mali veľmi starostlivo dbať na skladbu svojho jedálneho lístka. Panne prospievajú celozrnné výrobky a stravu by si mali čo najviac doplňovať vlákninou a acidofilnými mliečnymi výrobkami. Tiež jablkami, ktoré majú vysoký obsah pektínu a ten blahodárne pôsobí na zažívací trakt a zároveň aj figy a slivky. Mäso sa tomuto znameniu odporúča skôr hydinové, z hovädzieho len chudé časti. Vhodný je šalát s čakanky a pri dlhodobejšej zápche pomáhajú ľanové semienka. Pre panny sa tiež hodí strava z červenej repy a mrkvy. Skladbu stravy musia panny voliť veľmi uvážlivo a mali by sa vyhýbať ťažkým jedlám, knedliam a hustým omáčkam. Šampanské a proseco - proste bublinky - to sú alkoholické nápoje, ktoré sú najvhodnejšie pre znamenie panny.

Váhy

Narodení v tomto znamení mávajú skôr štíhlejšie postavy a nemajú problém s priberaním na váhe. Musia však naopak veľmi sledovať svoj pitný režim, pretože od nedostatku tekutín sa môžu odvíjať problémy s trávením a vylučovaním. Pre váhy sú vhodné morské plody, ale aj sladkovodné ryby, všetky typy strukovín ako prílohy aj hlavné jedlá, hnedá ryža, menej zemiakov. Zo zeleniny sú vhodné rajčiny, kukurica, mrkva, zelené fazule, topinambury a listová zelenina. Pre toto znamenie je dôležitý dostatok vitamínu B. Z ovocia by mali váhy voliť prednostne jablká, banány, jahody, grepy a pomaranče. Váhy sú typický abstinenti, po alkohole im býva väčšinou zle. Najlepšie je vsadiť na pramenitú vodu, ovocné a bylinkové čaje.



Škorpión

Vodné znamenie škorpión nemáva s udržaním štíhlej línie veľký problém, ale ľudia narodení v tomto znamení by sa mali vyhýbať tučným mliečnym výrobkom, alebo si vyberať len tvarohové dezerty a ľahšie syry. Nízkotučné kefírové nápoje a jogurty sú tou pravou voľbou. Škorpióny by sa mali tiež vyhýbať vyprážaným jedlám a hustým smotanovým omáčkam, môžu tým priberať na bruchu. Vyprážanie je vhodné nahradiť pečením, alebo varením. Zo zeleniny sa hodí pre toto znamenie listová zelenina, zelenina, ktorá je bohatá na vitamín C, kapusta, reďkovka, cibuľa aj cesnak. Pre mäsožravcov hydina a všetky druhy rýb. Čo sa týka alkoholu, pre toto znamenie je vhodný jednoznačne rum a to buď samotný, alebo vo variáciách miešaných nápojov.

Strelec

Pre ohnivého Strelca sú ako hlavné jedlo vhodné zverina, všetky druhy rýb, menej už hovädzie a bravčové mäso a hydina. Ako prílohu môžu voliť sóju, hrach, ryžu, fazuľu, šošovicu a menej zemiakov a tým pádom aj smažených hranoliek. Pre toto znamenie je vhodné veľa zeleniny a ovocia a to vrátane cesnaku a cibule. Odporúča sa tiež pór a zeler. Aj toto znamenie by sa malo vyhnúť vyprážaným jedlám, predovšetkým mastným hranolkám a pokrmom s veľkým obsahom tukov. Strelci by sa mali vyhýbať aj tvrdému alkoholu, sú to typickí pivári. Ľahká desiatka je pre nich ideálna voľba.



Kozorožec

Zemné znamenie kozorožca si musí dávať pozor na pitný režim. Z mäsa sú najvhodnejšie ryby a to aj tie viac tučné, ako makrela, tuniak a losos, ďalej krevety a mušle, ktoré dodávajú telu tak potrebný jód. Kozorožci by mali jedlo vždy kombinovať s dostatkom zeleniny, obzvlášť listovej, špenátom, zelerom a červenou repou. Z príloh je vhodná šošovica a všetky druhy strukovín. Čo sa týka mäsa, tak je vhodné morčacie, jahňacie a hydina, keď hovädzie tak len to chudšie. Z ovocia sú vhodné všetky citrusové plody, marhule, slivky a figy na dobré trávenie. V jedálničku tohoto znamenia nesmú chýbať celozrnné produkty. Žiadne miešané nápoje, žiadne víno a už vôbec nič bublinkové - kozorožci sú vodkári!

Vodnár

Vodnár je neustále v pohybe a preto nie je pre neho problém si udržať štíhlu postavu podobne ako Blíženci, alebo Váhy. Najvhodnejšou stravou pre toto vodné znamenie sú ryby, morské plody, mliečne produkty a chudé hovädzie mäso. Pre vodnárov sú vhodné aj veľké zeleninové šaláty a prílohy, olivy a celkovo zelenina od reďkovky a cukety až po kukuricu. Čo sa týka ovocia, tak vhodné sú marhule, hrozno a tiež ananás. Vodnár tiež obľubuje čokoládu a mandle. Keďže je stále v pohybe a je aktívny, môže si to dovoliť. Telo vodnárov nie je stvorené na žúr, preto čo sa týka alkoholu, radšej sa im hodí dobrý likér.

Ryby

Ani toto ďalšie vodné znamenie nemáva problém s váhou, teda pokiaľ ryby nejdú čo sa týka jedálnička proti svojej vodnej prirodzenosti. Keďže je to vodné znamenie, ryby a morské plody sú prvoradé v akomkoľvek množstve, ale veľmi sa odporúča tiež hydina a morčacina. Zo zeleniny by mala prevládať predovšetkým tá s veľkým obsahom kyseliny listovej. Pre toto znamenie je teda vhodná všetká listová zelenina, brokolica, pór, uhorky, reďkovky a aj morské riasy. Z ovocia sa pre toto znamenie odporúčajú jablká, slivky, melón a taktiež je vhodná konzumácia mandlí a orechov. Čo sa týka alkoholických nápojov je pre ryby najvhodnejší jednoznačne Gin Tonic.